18.04 Силвия Митева: Нямам търпение за Световната купа в София!
Лайфстайл - Новини

Silvia.blue.obrachСилвия Митева е една от най-добрите български гимнастички в последните години. След като сбъдна мечтата си да участва на Олимпиада, грацията гледа напред към предстоящите Световни купи и към Световното първенство през лятото. По-малко от месец остава до Световната купа в София – едно от големите състезания, което ще се проведе в „Арена Армеец“. Митева ще е основна претендентка за титлата тук, а както неведнъж сме казвали – у дома и стените помагат. Вижте какво сподели 26-годишната красавица специално за SportVOX:
- Страхотно начало на новата година за теб – 5 медала от серията Гран при в Москва, 3 сребърни отличия от надпреварата в Холон (Израел) и сребро на лента в Тие (Франция). Доволна ли си от представянето си дотук?
- Като цяло съм доволна, но като всеки максималист смятам, че винаги може и по-добре (усмихва се). Хубавата страна е, че тези състезания ми послужиха за отправна точка и за някои подобрения в композициите.
- Ще участваш на Световната купа в София. Вълнуваш ли се за излизането ти пред родна публика в „Арена Армеец”?
- За мен това е едно от най-хубавите състезания, въпреки че като цяло не обичам много да играя в България. Тази Световна купа в „Арена Армеец“ поражда само прекрасни емоции у мен, така че, вече нямам търпение да дойде време за нея.
- Какви ще са целите ти в София?
- Както не веднъж съм казвала, не обичам да си поставям цели преди състезания, така че единственото, на което се надявам, е да успея да доставя удоволствие на публиката, която надявам се ще успее да напълни залата.
- Харесват ли ти новите композиции? Какво е мнението ти за новия правилник, сякаш много повече ти подхожда?
- Аз лично много си харесвам и 4-те съчетания и ми доставя голямо удоволствие да ги играя. На мен лично много ми допада новият правилник.
- А след СК в София, на къде? Какви са амбициите ти за Световното първенство? Смяташ ли, че ще успееш да се добереш до почетната стълбичка?
- След купата, продължавам да тренирам. Както вече казах, не обичам да си поставям предварително цели. Надявам се да успея да се представя по възможно най-добрия начин и да разкажа на публиката по убедителен начин 4-те мои приказки.
- Участва в бенефиса на Йордан Йовчев. Знам, че си тясно свързана и със спортната гимнастика. Какво беше усещането да си на един килим с толкова много велики български и световни гимнастици и гимнастички?
- За мен Данчо е велик спортист, пред който мога само да се прекланям. Това беше едно невероятно изживяване, изпълнено с много прекрасни емоции. В рамките само на два дни, по време на репетициите и на самото шоу, успях да се разплача пет пъти, мога само да пожелая на всеки един спортист да завърши кариерата си по този начин.
- И накрая… няколко думи за българската публика и за българските привърженици, които ще те подкрепят в „Арена Армеец”.
- Надявам се, въпреки че е на Велик ден, да успеят да дойдат в залата да ни подкрепят, като ще им се отблагодарим само с положителни и приятни емоции и преживявания. Пожелавам им да са здрави, много щастливи и обичани